ГоловнаНовиниЯк отримати «водійські права» без хабарів? Детальна інструкція. Частина І – зловживання в Автошколі.

Як отримати «водійські права» без хабарів? Детальна інструкція. Частина І – зловживання в Автошколі.

Перша частина інструкції - про порушення, з якими майбутні водії стикаються на самому початку, ще до іспитів у поліції. Зловживання Автошкіл

Оскільки різноманітних махінацій при отриманні посвідчення водія існує досить багато, ще й періодично з’являються нові - ця інструкція буде постійно поповнюватись новими типовими проблемами/питаннями/зловживаннями з якими стикаються майбутні водії в Україні.

Для зручності кожну ситуацію ми описали двома способами:

  • Коротка відповідь, аби можна було вловити суть, та отримати поверхневий план дій;
  • Юридичне обґрунтування, з посиланням на всі нормативні акти, якщо метою є оскарження в законному порядку.

В «повній версії» ми також навели типові приклади скарг/звернень та всіх документів, які вам знадобляться, окрім цього – вони є в розділі «Оголошення» спільноти Права без хабарів!

Зміст (проблеми та питання):

  1. Практичне водіння в автошколі займає значно менше законних 40 годин;

  2. Інструктори з автошколи не відпрацьовують всі необхідні елементи, що робить успішне складання іспиту неможливим;

  3. Автошкола не допускає до іспиту в МВС через “незадовільне складання внутрішніх іспитів”;

Переходимо до питань

№1 Практичне водіння в автошколі займає значно менше законних 40 годин

Практичне водіння в автошколі займає значно менше законних 40 годин

В автошколах часто стверджують, що практичне навчання (водіння) в них проходить за 10-15 годин, а іноді й менше. Чи законно це?

Коротка відповідь – ні. Це незаконно.

За рахунок зменшення годин, автошколи можуть запропонувати значно дешевшу ціну, і багатьох це влаштовує, проте часто кількість годин стає для людини сюрпризом, а багато хто навіть не підозрює, що “відкатав” втричі менше за норму.

Існує типова навчальна програма, в якій написано - скільки навчальних годин відведено для кожного розділу навчання (для теорії та практики).

І для отримання посвідчення категорії В (легковий автомобіль), практичне навчання має тривати 40 годин.

Зменшувати цю кількість годин автошколи не мають права. Робити обмеження по кількості кілометрів за заняття - також.

Навіть якщо ви щось підписали (заяву, договір, чи певний внутрішній документ автошколи), де написано про меншу кількість годин - це робить автошколі тільки гірше, адже вони таким чином підтверджують та документують своє порушення.

Якщо з вами трапилась подібна ситуація і ви хочете отримати свої законні 40 годин - краще спочатку зв’язатися з директором школи і попросити отримати ці години, при цьому попередити, що у випадку відмови ви будете змушені звернутися з заявою про порушення до головного сервісного центру (ГСЦ) МВС, а разом з цим - ще й до правоохоронних органів.

Якщо не подіє – нижче наведено юридичне обґрунтування та всі необхідні приклади заяв.

Юридичне обґрунтування.

Типову навчальну програму підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів (далі - Програма) затверджено Постановою Кабінету Міністрів України №229 від 2 березня 2010 р.

Відповідно до абз. 3 Програми, “На основі цієї Програми та типових тематичних планів заклад, що здійснює підготовку та перепідготовку водіїв транспортних засобів (далі - автошколи), розробляє робочі програми і плани, які затверджуються територіальним органом з надання сервісних послуг МВС за місцезнаходженням закладу”.

Абзацом 5 даної Програми встановлено, що “У разі необхідності заклад може змінювати загальну кількість навчальних годин, відведених для вивчення першого - четвертого розділів, але не більш як на 20 відсотків”.

Найменування розділів наведено в таблиці після абз.2 Програми. І відповідно до даних з цієї таблиці, “Практичне керування транспортним засобом” - це п’ятий розділ і його тривалість становить 40 навчальних годин для легкових автомобілів.

Оскільки Автошколи можуть змінювати тривалість лише 1-4 розділів, це означає, що п’ятий розділ вони мають надати в повному обсязі - тобто у кількості 40 навчальних годин. Будь-яке зменшення тривалості - не допускається, оскільки означає, що майбутні водії не оволоділи в достатньому розмірі практичними навичками, необхідними для керування т.з.

У випадку ідентифікації подібних випадків доцільно звертатись зі скаргою на роботу Автошколи до Головного сервісного центру МВС, а також Регіонального Сервісного центру МВС, до якого територіально відноситься Автошкола Автошкола.

Завантажити приклад скарги до Головного сервісного центру МВС

№ 2 Під час навчання в автошколі інструктор показує не всі необхідні елементи

Під час навчання в автошколі інструктор показує не всі необхідні елементи

Низка автошкіл взагалі не навчають робити розворот, чи паралельне паркування, в певних випадках інструктори не покидають майданчик, в інших – навчають лише в ньому. Все це робить складання іспиту в МВС практично неможливим. Що робити?

Коротка відповідь

В типовій навчальній програмі наведено не лише кількість годин навчання, але й максимально детально розписано, які вправи ви маєте навчитись виконувати.

Наприклад - 5 годин має відводитись для навчання на майданчику, а ще 8 - на керування в темну пору доби, в умовах бездоріжжя, для буксирування та тренування дій у випадку засліплення. Проте більшість автошкіл ігнорує ці вимоги. Загалом, програму складено так, аби готувати дійсно більш-менш досвідчених водіїв.

Якщо ви розумієте, що інструктор вас практично нічому не навчає - можете поскаржитись на це директору і попросити замінити інструктора, також є сенс додати, що в іншому випадку ви будете змушені скаржитись до ГСЦ МВС.

Якщо не подіє – приклад скарги наведено після юридичного обґрунтування!

Юридичне обґрунтування.

Типову навчальну програму підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів (далі - Програма) затверджено Постановою Кабінету Міністрів України №229 від 2 березня 2010 р.

Відповідно до абз. 3 Програми, “На основі цієї Програми та типових тематичних планів заклад, що здійснює підготовку та перепідготовку водіїв транспортних засобів (далі - автошколи), розробляє робочі програми і плани, які затверджуються територіальним органом з надання сервісних послуг МВС за місцезнаходженням закладу”.

Типові навчальні плани підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів (щодо всіх категорій) наведено в Додатках 1-5 вищезазначеної Програми.

Так, тематичний план щодо практичного керування транспортними засобами з детальним розподілом за темами наведено в Додатку №5.

Змінювати кількість годин практичного керування заклади, що здійснюють підготовку та перепідготовку водіїв транспортних засобів не мають права (пояснення див. в розділі 1 - “Практичне водіння в автошколі займає значно менше законних 40 годин”).

Завантажити приклад скарги до Головного сервісного центру МВС

№3 Автошкола не допускає до іспиту в МВС через “незадовільне складання внутрішніх іспитів”

Автошкола не допускає до іспиту в МВС через незадовільне складання внутрішніх іспитів

Часто автошколи виставляють умовою “допуску” до іспитів в МВС відмінне складання їх іспитів. Причому вимоги до таких іспитів часто бувають значно жорсткішими ніж в МВС, а деякі автошколи банально використовують ці іспити для витягування грошей і за кожне перескладання в автошколі беруть гроші за подання автомобіля. Як діяти?

Коротка відповідь

Автошкола не має права не допустити до складання іспиту в МВС за результатами вашого внутрішнього іспиту. Іспит дійсно передбачений стандартною програмою, та має оцінюватись за 5-ти бальною шкалою, але його оцінка носить інформативний характер - вона потрібна для того, аби вимірювати ефективність роботи автошколи та те, наскільки ви засвоїли матеріал. Грубо кажучи, навіть при отриманні оцінки “1” - вас мають подавати в переліки на складання іспитів в МВС.

План дій наступний - поскаржитись директору автошколи та вимагати додати вас до переліків на складання іспитів в МВС, попередивши, що в іншому випадку ви будете змушені скаржитись до ГСЦ МВС, а якщо «перескладання» платні – ще й до поліції. Як завжди – всі скарги та звернення після юридичного обґрунтування.

Юридичне обґрунтування.

Вимоги щодо “допуску” майбутніх водіїв до іспитів в МВС зазначено в п. 4 Розділу І Інструкції про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія, затвердженої Наказом МВС №515 від 07.12.2009 (далі по тексту - Інструкція).

Так, До складання теоретичного і практичного іспитів для отримання права керування транспортними засобами допускається особа: яка досягла віку, визначеного законодавством на право керування транспортними засобами відповідної категорії; пройшла медичний огляд у порядку, установленому законодавством; пройшла підготовку або перепідготовку відповідно до встановлених планів і програм у закладі з підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв (далі - заклад); подала в повному обсязі та з достовірними відомостями до ТСЦ МВС документи, зазначені в пункті 9 цього розділу.

А в п. 8 Інструкції вказано, що Документами, що засвідчують підготовку і перепідготовку водіїв транспортних засобів, є: свідоцтво про закінчення закладу з підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації водіїв (далі - свідоцтво) установленої законодавством форми, інформація про яке внесена закладом до ЄДР МВС;

Умови отримання даного свідоцтва наведено в Типовій навчальній програмі підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів (далі - Програма) затвердженій Постановою Кабінету Міністрів України №229 від 2 березня 2010 р.

Відповідно до абз. 1 Програми, типова навчальна програма складається з п’яти розділів і визначає кількість навчальних годин, відведених для вивчення кожного розділу під час підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів, з урахуванням категорій транспортних засобів.

А Відповідно до абз. 3 Програми, “На основі цієї Програми та типових тематичних планів заклад, що здійснює підготовку та перепідготовку водіїв транспортних засобів (далі - автошколи), розробляє робочі програми і плани, які затверджуються територіальним органом з надання сервісних послуг МВС за місцезнаходженням закладу”.

Щодо внутрішніх іспитів в абз. 10 Програми наведено наступне:

“Після завершення підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів для визначення рівня набутих ними знань, умінь і навичок та якості підготовки в закладі складаються заліки та іспити з теоретичної і практичної підготовки не менш як протягом трьох годин, які оцінюються за п’ятибальною шкалою.

Отже, мета цих іспитів - визначення рівня набутих здобувачами знань, умінь і навичок та якості підготовки в закладі. Заклад не уповноважено приймати рішення щодо “допуску” людей до іспиту в МВС за результатами внутрішніх іспитів, а багаторазове примушування до платного перескладання - містить ознаки кримінального правопорушення за ст. 189 - “Вимагання”.

Завантажити приклад скарги до Головного сервісного центру МВС

Дякую за те, що дочитали! Тепер ви озброєні знаннями, а отже - готові отримати посвідчення водія без хабарів. Розкажіть про цю публікацію своїм друзям, і давайте разом будувати Європейську державу.

А якщо у вас виникли будь-які додаткові питання, чи ви хочете отримати юридичну допомогу з іншим видом зловживань при отриманні посвідчення водія - напишіть нам на gidno.ukraine@gmail.com або задайте питання в спільноті “Права без хабарів”!